Alla inlägg under januari 2010

Av Therese - 10 januari 2010 18:53

Lördagen bjöd på kalas. Trawiz fyllde ju år i veckan så vi firade honom då. Mycket folk var det men det är alltid trevligt. Tuva hon lekte och Filippa fick smaka tårta och mosad banan för första gången! =) Mums var det tydligen!


När vi kom hem stekte mamma pankakor medan Rikard och jag plockade undan tvätt och hängde ny. Tuva ville bada innan maten så det fick hon givetvis. Inte så ofta som hon ber om det oftast får man tjata på henne att  hon ska bada hehe.


På kvällen spelade vi Madagaskar kart. Kul men lite svårare än mario kart. Får kämpa lite mer i detta spel hehe.


Idag gick jag upp vid 9. Tuva var vaken och var uppe med mormor Filippa hon sov till halv 10 eller nått tror jag. Vi åt frukost tillsammans. Färskt bröd mums! Sen blev det en ganska lugn dag. Vi åt korvstorganoff och ris och strax efter maten var det dags att åka in till västerås med mor min som skulle åka hem idag. Anna var snäll och körde in oss då vår bil inte riktigt vill vara med i kylan.


Jag sprang in en snabbis på IKEA där jag skulle köpa en pressent. Usch vad det var folk där och mycket kö. Vi åkte vidare till maxi och handlade mer mat till Filippa, våtservetter och lite mat till oss.


När jag kom hem drack jag kaffe för första gången idag. Gissa om det var gott efter en eftermiddag i kylan. Nu ska vi ha lite myskväll tillsammans hela familjen. I morgon är en dag fylld med BVC besök och annat! =)


Ha det bra alla vänner! Kram

Av Therese - 8 januari 2010 22:47

Usch vad jag lider av denna kyla. Det är hemskt! Hoppas verkligen att man får lite mildare väder. Det e helt omöjligt att skrapa rutorna nu så till nästa vinter hoppas jag på bättre ekonomi, då ska jag banne mig ha garage! hehe


Igår orkade jag inte med att blogga. Vi började med att åka till Hallsta (ca 20 min bilskrapning först hihi) Där träffade Rikard studievägledaren och även jag passade på att prata lite med henne. Vi skulle höras senare i vår för min plan är att plugga till hösten om jag nu kan bestämmma mig för vad jag vill plugga. Velar mellan två utbildningar eller egentligen kanske tre. Men men det visar sig vad det blir!


När vi kom hem sen var det bara att ställa sig och göra middag. Prövade ett nytt recept jag fått av en kompis och det var helt ok! Tuva gillade det iaf!

Efter maten bakade jag och mamma både tekakor och hålkakor så nu har vi halva frysen full i bröd. Blir lite billigare att baka eget + att det e tio gånger godare!


Idag har jag och Rikard passat pojkarna nere på Tallåsvägen. Läkarna ville prata med båda föräldrarna  vilket de tydligen alltid gör. Vi blev väl lite oroliga att det skulle vara något men Zandra talade om att det var så de ville göra istället för att den ene föräldern skulle återberätta till den andre. Mycket bra tycker jag.


Vill bara skriva ett STORT grattis till Zandra och Björn som fick lilla Spencer i måndags!! Han e så söt av det man sett på kortet! =)


Det har varit riktigt mysigt att ha hand om två små killar! Man är dock inte riktigt van med att byta blöja på pojkar. Men inte så svårt iaf hehe.Bara att det känns lite annorlunda.


Vi kom hem på kvällen och då blev det lite varm choklad och sen Let´s Dance som min mor ville se. Det var helt ok att titta på men tror dock inte att det blir varje fredag.


Nu ska jag krypa ner och titta på en film eller kanske snarare somna till en film. Filmen igår såg jag väl ungefär tio minuter på hehe. Så kan det vara!

Godnatt och ha det bra. Kram

Av Therese - 6 januari 2010 19:04

Idag är det ingen vidare skön temperatur det e kallt som ...! Vill inte alls gå ut idag egentligen men en liten tur blev det då Tuva var bjuden på kalas. Vi fick jättegott fika och underbart god tårta!


Nu ikväll kröp min lilla tjej. Inte långt men en pyttebit. Hon e så duktig och jag blir så stolt. Jag har verkligen fått två underbara barn som är det bästa som finns. Tuva är en liten (eller enligt henne stor) sprallig tjej som har myror i hela kroppen tror jag hehe. Filippa har även hon myror, hon kan inte vara still en enda stund hehe. Men det är kul med fart oh liv nästan hela tiden. Visst kan man bli trött som mamma men i slutet av dagen så finns det ju inget bättre än barnen.


På söndag tror jag min mor åker hem. Kommer väl bli lite tomt men men vi överlever nog det med! =) Nu ska jag gosa med Filippa en stund. Tror Rikard och Tuva skulle in och städa på hennes rum innan det är dags att stoppa henne i säng! 

Ha det bra! Kram

Av Therese - 6 januari 2010 00:02

Attans nu missade jag att blogga i går med ca 5 min hehe. Aja ite mycket att göra något åt. Det blir en kort uppdatering av dagen bara!


Gick upp i morse och gjorde i ordning barnen. Sen var det dags för städning som verkligen behövdes! Passade på att plocka bort alla tomtar och annat pynt också. Men ljusstakar och stjärnonr får vara kvar ett tag till eftersom det e lite mysigt i mörkret!


Tuva hade beställt korv och strips idag så det blev det! Efter maten åkte jag och min mamma ner till affären och det var inget vidare att försöka skrapa rutor idag det satt som berg! Men men efter mycket slit fick vi bort det och vi kunde ge oss iväg.


När vi kom hem fick Tuva hoppa i badet. Det blev ingen lång stund idag för hon ville upp. Filippa har varit på myshumör idag. Hon är en väldigt mysig flicka! Hon tyckte nog att hon var duktig idag då hon alldeles själv tog av sig haklappen som man trär över huvudet. Tycker det går alldeles för fort. Jag hänger inte med själv i svängarna. Än så länge ligger hon någolunda still hon flyttar sig väl någon meter då och då men snart  kan man väl hitta henne vart som helst hehe. Dags att sätta upp barngrinden så hon inte kommer in på Tuvas rum och stoppar småsaker i munnen!


Nu är det sängen som gäller. Godnatt alla! Kram

Av Therese - 4 januari 2010 21:41

Idag har dagen bestått av att sitta och vänta på banken, Var tvungen att sätta in lite pengar på mitt konto så jag kunde betala min teleräkning. Det lär man ju göra i tid om man vill ha en mobil att ringa ifrån =)


Efter banken åkte vi till Lidl och handlade lite mat. En massa pasta blev det och en del kaffe. Sånt som vi alltid brukar ha men det förrådet hade tagit slut så det var dags att fylla på!


Efter Lidl var vi på arbetsförmedlingen och det kan ju ta sin lilla tid vilket det också gjorde men men måste man så måste man. På vägen hem stannade vi till på tallåsvägen och hämtade skötväskan som vi glömde där igår, Passade på att prata med barbro en snabbbis och sen pratade vi också med Jenny som var där.


När vi kom hem var det dags att börja med middagen som bestod av kött, potatis och god sås enligt Tuvas önskan. I morgon har hon bestämmt korv och strips och till kvällsmat Räkmacka! Mums det var så länge sen så! Min äldsta dotter älskar räkor likt sin mamma haha!


Nu på kvällen har vi plockat undan och hängt tvätt och givetvis gjort iordning barnen för natten! Nu är det robert Gustavsson på Tv och sen blir det Paradise Hotel och sen är det natti natti som gäller! Ha en underbar kväll! Kram

PS Ett stort grattis till er! =) ds

Av Therese - 3 januari 2010 20:05

Idag har vi inte gjort mycket annat än varit nere på tallåsvägen och hållt farmor Barbro sällskap när hon passade pojkarna! Tuva och Trawis lekte massor =)


Vi kom hem vid halv sju och min mor hade haft en lungn och skön dag. Kan hon behöva hehe. Jag städade undan och Tuva fick något ryck och städade sitt rum själv. Det tackar jag inte nej till och jag var noga med att tala om hur duktig hon var så hon kanske tycker det är kul i fortsättningen med.


Sen gjorde jag i ordning barnen och nu ligger Tuva i sin säng. Hon har börjat med att man ska säga älskar dig med så pipig röst som man bara kan och Rikard har lite svårt att få till en jättepipg röst. Jag sa till henne att pappa kan inte så du får nog nöja dig med att pappa gör så gott han kan. Då säger hon MEN då måste vi ju köpa en ny pappa! Gick ju inte att hålla sig för skratt hehe. Iblan kommer det så roliga saker ur de små livens munnar =)


Nu ska vi äta lite nybakt bröd som vi fick av snälla Jennt och Ronny! =) Tack så mycket! Och så blir det en komedi till det.


Morgon dagen kommer bestå av besök i fagersta på banken och arbetsförmedlingen och även en sväng in på Lidl blir det nog. Aja ha det så bra!

Tänker på dig vännen!

Av Therese - 2 januari 2010 18:22

Ja vad ska man säga om denna dag. Har varit ganska lungt. Vi har nog allihopa varit ganska slitna efter jul och nyår. Både mamma ocj flippan e förkylda. Hoppas de kryar på sig snart! Nettan och hennes lillprins kom hit och fikade lite. Mina bakverk verkade vara väldans mumsiga om man tittade på Jason =) Alltid kul när man blir uppskattad =)


Var uppe hos Anna en stund och pratade lite. Fick mig en kopp kaffe också! Det tackar vi för! Och tack för hjälpen idag!


Till middag blev det fiskpinnar och potatis! Mums var det. Tuva dock som äter som en myra tyckte det var ok och hon åt iaf lite. Filippan fick en hel burk pure och det sa bara slurp innan det var slut så hon kanske inte blir lik sin syster i det avseendet!


Nu är det nog inte långt kvar innan Filippa kryper. Hon tar sig framåt och har börjat ställa sig på knä! Man blir ju så stolt så man nästan spricker! =)


Nu har Nettan kommit tillbaka för att kolla på film med oss. Trevligt då man inte träffar henne så ofta!


Jag har funderat på en sak. De har dokusåpor om allt möjligt! Haha kom till denna byn så kommer det slå allt! Aja så kan det vara. Nu blir det inte mer för i dag! Ha det fint alla!

Av Therese - 1 januari 2010 19:16

Rent mjöl i påsen. ja så länge man är ärlig så! Jag har aldrig påstått att jag är perfekt. Refererar till mitt blogginlägg den 26/11 om någon undrar!


Jag kan börja att tala om att när vi blev sams så berättade jag vad som jag sagt och mycket av det var på grund av bitterhet och vi har nu lagt det bakom oss. Jag skiter fullständigt i om du skulle säga nått jag STÅR för det! Sen att höra att B fått kastat på sig att han inte ens kan behålla sin släkt och att du vunnit oss det är verkligen lågt!


Om du nu inte vill ha Bs pengar så varför klagar du om det då!? Klart man ska ha underhållet! Vill du påstå att du inte fått det?


Barnen har inte haft sina mobiler så länge och det där pågick ju även innan. Visst är även ni mänskliga och kan missa telefonsamtal men man kanske inte ska skriva skit om det sen då. Finns gånger jag läst din blogg efter att jag sett B försöka ringa men ingen svarar och så står det att han skitit i det. Ni måste väl precis som alla andra som har mobiler kunnat se att han  ringt. Varför då skriva i bloggen att han skitit i det.


Det är klart att det e skillnad på 20 kr och 700 eller vad fan det är. Men håller med det som B skriver i sin blogg. Du har köpt ditten och datten och ändå finns det inga pengar. Tänk om en annan kunde ha det så att aldrig ha pengar men ändå kunna köpa en massa prylar. Sen om B hade bättre ekonomi då kan jag hålla med om att han kunde hjälpa till även om han inte skulle behöva men ni har det nog bättre ställt än dem. Iaf vad det verkar efter man läst din blogg!


Dessutom har vi INTE varit hemma hos er när B lämnat barnen och det enda jag hört dem säga är att de inte vill prata med pappa i telen men det har du själv sagt att de inte tycker om att prata i telen med någon. Om han skaffade en webcam skulle det ju funka bättre. så då e det väl inte konstigt att de inte vill prata.


Du hade inget att skriva om det andra då nu när du kommenterat allt det andra jag skrivit. Det med att han ena dagen inte får visa upp barnen och andra dagen får skit för att de inte får träffa farfar!???


Iaf e min åsikt att mycket inte stämmer! så e det!

Ovido - Quiz & Flashcards